Bramborový salát a la Kašpar
500g brambor
250g celer
250g mrkev
200g sladkokysele okurky
1 cibule
nastrouhane jablko
200g zmražený hrašek
Majoneza:
vejce
lžička vlažné vody - zmenší nebezpečí sražení při rychlejšímu přidávání oleje
slunečnicový olej
sůl
pepř
Postup:
Uvařenou zeleninu protlač nějakým přístrojem - já nakrájím akorát cibuli,
žloutek, lzičku vody, sůl a pepř a rozkvrdlat - (Hi-Tech už od Fr. 25.-) a při pomalém přikapávání oleje majonéza houstne a poté je možné dolévat olej rychleji. Z jednoho žloutku je možná víc majonézy, než je třeba na toto množství salátu.
Rozmíchej vše s majonézou a ochuť lákem z dobrých sladkokyselých okurek, - žádná hořčice není třeba.
Dobrou chuť